Klasser

Kategorier og klasser

I EMMA er der mange forskellige kategorier du kan deltage i, så der er altid mulighed for at konkurrere på fair niveau med andre. Her er en kort oversigt:


SQ-Entry (lydkvalitet begynder)

- er kategorien for alle der er med for første gang. Her fokuseres på at dit anlæg er forsvarligt installeret (sikringer / kabler) og at den grundliggende lyd er rigtig. Det vigtigste er at du går herfra med en bedømmelse der kan hjælpe dig videre, og som giver dig blod på tanden til at skrue videre på anlægget. I SQ-Entry findes to underkategorier: under og over 3000 euro værdi (radio, forstærkere, højtalere). Man kan være i SQ-Entry maksimalt 2 år, ingen sponsorerede biler.


SQ-Skilled (lydkvalitet amatør)

- er kategorien for dem der er rykket op fra Entry eller dem der gerne vil have lidt flere udfordringer på lyd-delen. I SQ-Skilled går vi lidt dybere i installationen, og checker om sikringer, kabler mv. har de korrekte størrelser. Lyd bedømmelsen har også et par punkter mere vi lytter efter. I SQ-Skilled findes tre underkategorier, under og over 4000 euro, samt OEM klassen. Ingen sponsorerede biler.


SQ-Master (lydkvalitet videregående, professionelle og dommere)

- er kategorien hvor vi for alvor går i detaljen med installationen, diagrammer og detaljer på montagen giver point og her bliver selve håndværket bedømt. Lydmæssigt bedømmer vi de samme ting som i SQ-Skilled kategorien, men med lidt mere kritiske ører. I SQ-Master er der 4 underkategorier: under og over 5000 euro, samt OEM og en Limited kategori hvor EMMA dommere eller andre EMMA personer ikke må deltage.


SQ-Xpert (lydkvalitet, højeste kategori)

- er kategorien hvor stort set alt er tilladt, her bliver du belønnet for de vilde installationer, og de kompromisløse lydoplevelser. Især kreativitet og design af bilen og anlægget som en helhed bedømmes og belønnes. Her er det muligt at få ekstra bonus point for ting i installationen der er ud over det normale. Der findes Limited og Unlimited kategorier, alt efter hvor omfattende projektet er.


Multimedia (billede og lyd bedømmes)

- er kategorien for dig der er vild med oplevelsen af både billede og lyd. Derfor bliver begge dele bedømt. Vi går op i om billedkvalitet og opløsning, samt om lyden matcher. Kort sagt, biograf-oplevelse i bilen er målet. I MM findes der to underkategorier: Skilled (2.1 surround) og Master (5.1 surround).


EMMA Tuning (bilstyling og lyd i samme bedømmelse)

- er kategorien hvor vi bedømmer alt det fede du har lavet ved din styling bil, på en systematisk og objektiv måde. Med EMMAs score-sheets gennemgår vi bilen fra forlygter til udstødningsrør, og går dybt ned i det arbejde du har lagt i bilen, kombineret med en SQ-Entry lignende bedømmelse af lyden. I Tuning er der 3 underkategorier: Stock, Custom Trunk og Custom unlimited.


ESPL (lydtryksmålling med musik)

- er vores bud på en realistisk lydtryksmåling. Vi måler fra førersædet, cirka der hvor dine ører normalt er, og vi måler med musik. Det synes vi er meget sjovere end bare med en tone, målt der hvor P-skiven sidder. Vi måler både det højeste lydtryk din bil kan lave med lukkede døre, og så måler vi også med åbne døre, som gennemsnit over 30 sekunder. I ESPL kategorien findes der 4 underkategorier: ESPL Trunk (alt sub i bagagerummet, inddelt efter antal og størrelse af basser), ESPL B/R (bag B-stolpen under vindues kanten, eller bag bagsædet og til taget), ESPL Wall (bag B-stolpen og til taget) og ESPL expert hvor stort set alt er tilladt.


ESQL (lydbedømmelse bag bilen)

- er kategorien der for alvor trækker publikum til. Her bedømmer vi lydkvaliteten som sad vi i bilen, bare stående 5-15 meter bag bilen, med døre og bagagerum åbne. Her er der også mulighed for bonus point for ekstraordinære show, så frem med røgmaskinen, kostumerne og danserne.


På den internationale EMMA hjemmeside, kan du læse mere om regler og kategorier :

www.emmanet.info/categories-and-classes/